Jazz Because

Asztalfoglalás itt: Asztalfoglalás

Jazz Because zenekar több mint 15 éve alakult, quartett és duó felállásban is megjelenő formában. Rendezvényeken, borfesztiválokon, Jazz Fesztiválokon való fellépés kellő összeszokottságot és rutint adott az évek során.
Feldolgozások különböző formában való ötvözésével szinesítik reperoárjukat. Megtalálható hangzásvilágukban a jazz standardtől akár népdalon át a poprock és a funky, soul vonal is.
Szentgyörgyi Hanna – ének
Zeneszeretetemet édesanyámtól hoztam, aki majd 40 évig volt a Magyar Állami Operaház kórusának tagja. Gyerekkoromtól kezdve tanulok zenét. Gitározni, zongorázni, furulyázni tanultam az általános iskolai évek alatt, amit a Kodály Zoltán illetve Bárdos Lajos Zeneiskolákban alapoztam meg. Később magán ének tanároknál folytattam tanulmányaimat. Mai napig képzem hangomat.
Maros Ottó – zongora
A Magyar Állami Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének Központi Stúdiójában tanult zongorázni Esze Jenőnél. Zongorajátéka főként az ellentéteken, energikus és lírai elemek ötvözésén alapul. A Jazz Because formációján kívül számos zenekarban játszik, és állandó meghívottja több alkalmi rendezvénynek is. Nem csupán előadó, hanem zeneszerző is.A jazz és a népzene ötvözése során is születtek tőle zeneszámok, valamint a Jazz Because zenekar több instrumentális saját számának a szerzője.
Vendégzenész: Székely István – szaxofon
Székely Istvánt több formációban és stílusban (jazz, fúziós, rock, country, beat) láthatta már a negyérdemű, a teljesség igénye nélkül néhány: Rivál, Tolcsvay Trió, Folt, Ferrite Indusries, Happy Corona Project, Private Groove, BRRB. Session zenészként közreműködött színházi produkciókban a Madách Színházban, az Ódry és a Mikroszkóp Színpadon, Egri Várjátékon, sőt a Radnóti Diákszínpad produkcióiban is. Több hangszert is mesterien kezel, „…ma a szaxofon az, melyben megtaláltam a zenei önkifejezés számomra legmegfelelőbb eszközét…”

dátum

2023 jan 21
Expired!

időpont

20:00 - 23:00

Résztvételi díj

2,000.00 Ft

helyszín

JazzMine Club
Vác, Eszterházy Károly u. 1, 2600